Ruokavirasto on päivittänyt ohjeen elintarvikkeiden pakastamisesta ja jäädyttämisestä elintarvikehuoneistoissa. Ohjeen tarkoituksena on ohjata ja yhdenmukaistaa valvontaa.
Ohjeessa on käsitelty lainsäädännön vaatimuksia elintarvikkeiden pakastamiselle ja jäädyttämiselle sekä vaatimuksia pakastettujen ja jäädytettyjen elintarvikkeiden käsittelemisen, varastoinnin, kuljettamisen ja kaupanpidon aikana. Ohje on suunnattu ensisijaisesti valvojille, mutta myös elintarvikealan toimijat voivat käyttää sitä apunaan arvioidessaan toimintansa säädöstenmukaisuutta.
Ohje korvaa Eviran ohjeen 16049/1 Elintarvikkeiden pakastaminen ja jäädyttäminen elintarvikehuoneistoissa. Ruokaviraston ohje Lihan jäädyttäminen on sisällytetty sekä ajantasaistettu ohjeen lukuun 9.
Ohjeen ruotsinkielinen versio julkaistaan loppuvuoden 2025 aikana.