Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Hävikkiä häätämään! -esite julkaistu ravintoloiden hävikintorjunnan tueksi

01.09.2017

Ruokahävikin myötä ravintoloissa kuluu joka päivä paljon rahaa hukkaan. Noin viidennes kaikesta ravintolaruuasta päätyy Suomessa jätteeksi. Koko Suomen ravintola-alan ruokahävikki on 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa.

MaRa haluaa kannustaa jäseniään ruokahävikin vähentämiseen. Uuteen Hävikkiä häätämään! -esitteeseen on koottu näkökohtia, joita voi ottaa huomioon omaa hävikintorjuntaa suunnitellessa.

Lue esitettä >>
Lataa esite (pdf)

 

Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17.9.2017

Kuluttajaliiton hävikkiviikkoa vietetään taas syyskuussa. Tavoitteena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä kuluttajille.

Hävikkiasiat saavat viikon aikana julkisuutta, joten se on hyvä ajankohta viestiä niistä myös omille asiakkaille. Voisiko vaikkapa buffetpöytään sijoitettavalla kyltillä kehottaa syömään kyllikseen, mutta ottamaan vain sen verran kuin jaksaa syödä?

Hävikkiviikkoon ja sen materiaaleihin voit tutustua täällä.


Lisätietoa:
Marjaana Ingervo, p. 09 6220 200

 


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake