Matkailu- ja ravintola-alan tiekartta hiilineutraalisuuteen

Suomen hallituksen tavoitteena on, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti tämän jälkeen. Hallitusohjelman mukaan hallituksen yhtenä tavoitteena on laatia toimialakohtaiset tiekartat hiilineutraalisuuteen yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa. MaRa on mukana uudistamassa Suomen ja EU:n ilmastopolitiikkaa sekä edistämässä vastuullisuutta ilmastoasioissa.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on laatimassa yhteistyössä Palvelualojen ammattiliitto PAMin kanssa toimialalle tiekartan hiilineutraalisuuteen. Matkailu- ja ravintola-alan tiekartan laatiminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Työn toteuttaa Gaia Consulting Oy.

MaRa toimii yhteistyössä jäsenyritysten, ministeriöiden, muiden työmarkkinajärjestöjen ja muiden sidosryhmien kanssa. Tiekartan ohjausryhmään kuuluu 10 jäsenyritystä sekä PAMin edustaja. Matkailu- ja ravintola-alan tiekartta kattaa ravintolat, hotellit (sis. kylpylät) ja ulkohuvipuistot.

MaRan jäsenyritykset voivat seurata toimialakohtaisen tiekarttatyön etenemistä jäsensivuilta.

Työ- ja elinkeinoministeriöllä on eri toimialojen tiekarttoja koskevassa projektissa koordinoiva rooli. TEM on avannut hiilineutraaleille tiekartoille omat verkkosivut.

Valtionhallinto käyttää jatkossa toimialojen tiekarttoja mm. energia- ja ilmastostrategiassa sekä erilaisissa uusissa politiikkatoimissa.

 

 

Lisätietoa:

Lotta Laukkio

Lakimies

09 6220 2046
lotta.laukkio@mara.fi