Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Mitä venäläiset toivovat majoitukselta?

28.02.2013


Suurin osa venäläisistä on tyytyväisiä lomaansa Suomessa. Nettikirjoitukset kertovat, mitä he arvostavat, ja mitä toiveita majoitukselle ja ruokailulle asetetaan.

Venäläinen haluaa vuokramökin olevan hyvässä kunnossa ja lämmin. Mökissä tulee olla sisä-wc, sauna, takka, suihku, pyykinpesukone ja keittiössä astiat, jääkaappi, liesi, vedenkeitin ja mikro. Korkean varustetason katsotaan takaavan loman myös ruoanlaiton hoitavalle perheen äidille.          

Monet haluaisivat majoittua tilavaan perhehuoneeseen. Mökissä tulee olla myös erilliset makuuhuoneet ja hyvät sängyt, ei kerrossänkyjä. Liinavaatekäytännöistä ja peruutusmaksuista tulee kertoa ajoissa selkeästi. Peruutus kustannuksitta tiettyyn päivään mennessä voi toimia myös myyntiargumenttina. 

Talvimökillä arvostetaan lisävarusteina pulkkaa, liukureita, potkukelkkaa, lasten ja aikuisten lumilapioita ja -kolaa, suksia ja lasten talvihaalareita. Lasten vapaa leikki puhtaassa lumessa on unohtumaton elämys, eivätkä kaikki ole osanneet varautua siihen kotoa lähtiessään.

Enemmän keittoja ja kalaruokia

Hotelliaamiainen saa usein huonohkon arvosanan: sitä pidetään tylsänä. Aamiaisella venäläiset haluaisivat syödä kalaa, munakkaita, manna- tai riisipuuroa sekä rahkaa hedelmien, marjojen tai hillojen kera.

Yleisin valituksen aihe ravintoloissa on keittojen puute tai keittovalikoiman pienuus. Venäläiset suosivat kirkasliemisiä keittoja, sosekeitot oudoksuttavat heitä. Ruokalistassa tulisi mainita, minkälainen keitto on kyseessä. Ravintoloihin toivotaan enemmän myös kalaruokia ja ruokalajeja. Erityisesti toivotaan lisää suomalaisia ja etnisiä ruokalajeja sekä tuoreita hedelmiä. Ruokajuomana käytetään usein teetä.

Yleisesti ottaen venäläiset pitävät suomalaista ja Suomesta ostettua ruokaa korkealaatuisena, luonnollisena ja hyvänmakuisena. Mutta hernekeitosta, salmiakista ja minttukaramelleista pitää vain harva venäläinen.


Lue lisää 21.3. ilmestyvästä Vitriinistä


Kirjoittaja Minna Malankin työskentelee Mikkelin ammattikorkeakoulussa tutkimuspäällikkönä. Artikkeli pohjautuu hänen tänä vuonna julkaisemaansa kirjaan Venäläiset matkailun asiakkaina. Tutkimushankkeen ovat rahoittaneet EAKR ja Etelä-Savon maakuntaliitto.

Lataa kirja kokonaisuudessaan täältä

 Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake