Ulkomainen sopimuskumppani ja sopimustekniikka

Matkailualan yritykset tekevät nykyisin paljon sopimuksia, joissa toisena osapuolena on ulkomainen sopimuskumppani. Hyvin laadittujen sopimusehtojen merkitys kasvaa näissä tilanteissa sopimusriskien ennakoimisen näkökulmasta.


Tapahtuman päivämäärä: 

06.05.2020  - 06.05.2020

Tapahtuman ajankohta: 

09:00 - 13:00

Tapahtumapaikka: 

MaRan toimisto, 3.krs, Merimiehenkatu 29, Helsinki

Hinta: 

Jäsenhinta 175 € + alv 24 %, normaalihinta 295 € + alv 24 %

Lisätietoja: 

09 6220200/Anne Viitanen

Sähköposti: 

tilaisuudet@mara.fi

Ilmoittaudu viimeistään: 

28.04.2020 16.00.00

Solmittaessa sopimusta ulkomaisen sopimuskumppanin kanssa on sopimuksen sisällön lisäksi hyvä jo sopimuksen laatimisen vaiheessa kiinnittää huomiota sopimuskumppanin kotimaassa sovellettavaan sopimuskulttuuriin. Sen vuoksi on tärkeää, että sopimuksen ehdot laaditaan tarkasti ja riittävän yksityiskohtaisesti. Sopimusriskien ennakointi on järkevää liiketoimintaa.
 

Koulutuksen tavoite:
Koulutuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan keskeisimmät sopimusehtoihin liittyvät riskitekijät ja ennakoida niiden vaikutus yritysten välisissä sopimussuhteissa.
Tule kuuntelemaan, miten ennakoit ja tunnistat ulkomaista kytkentää oleviin sopimuksiin liittyvät sopimusriskit ja miten suojaat yrityksesi aseman.

Käsiteltävät asiat mm:

- Indemnity -ehdot

- Boiler plate -ehdot

- Force majeure -ehdot

- Vastuunrajoitusehdot

- Vahinkojen korvaamista koskevat ehdot

- Sopimuksen päättämistä koskevat ehdot

- Sovellettavaa lakia ja riitojen ratkaisemista koskevat ehdot

Kenelle:
Koulutustilaisuus soveltuu matkailu-, majoitus- ja vapaa-ajanpalveluja tarjoaville yrittäjille ja yrityksille, jotka neuvottelevat ja laativat sopimuksia ulkomaisen kumppanin kanssa.

Kouluttaja:
Kouluttajana toimii MaRan lakimies Sami Hämäläinen.

Kurssipaikka:
Kurssipaikka sijaitsee täällä.

Peruutukset:
Jos osallistuminen peruutetaan viimeisen peruutuspäivän (28.4.) jälkeen, on veloitus puolet kurssin hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 2 päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen, tai jää kokonaan peruuttamatta, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kurssi toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi. MaRa ilmoittaa peruuntumisesta osanottajille viimeistään 5 päivää ennen kurssia. Peruutuksen sattuessa MaRa ei vastaa ilmoittautuneiden mahdollisista kuluista.