Kirjaudu MaRan jäsensivuille

MaRa mukana Hävikkiviikossa

Kuluttajaliiton organisoimaa valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään viidennen kerran 11.9.–17.9.2017. MaRa on mukana kampanjoimassa ruokahävikin vähentämisen puolesta.

Noin viidennes kaikesta ravintolaruuasta päätyy Suomessa jätteeksi. Koko Suomen ravintola-alan ruokahävikki on 75-85 miljoonaa kiloa vuodessa. MaRa kannustaa ravintola-ala yrityksiä ruokahävikin vähentämiseen!


Lisätietoa Hävikkiviikosta ja viikon ohjelmasta:
http://www.havikkiviikko.fi/

Ravintolafoorumi apuna hävikin torjunnassa:
www.luke.fi/ravintolafoorumi/foorumi/

 

 

Hävikkiviikon juttuarkisto vuonna 2016:


Viidesosa ravintolaruuasta päätyy jätteeksi - hävikin vähentäminen ravintoloissa osoittaa vastuullisuutta

Eniten hävikkiä syntyy julkisen sektorin ruokailussa. Jätteeksi päätyvän ruuan vähentäminen on paitsi osoitus vastuullisuudesta myös liiketoimintamahdollisuus.

"Ilmaista hävikkiä ei ole" - uudet sovellukset auttavat ravintoloita kääntämään ruokahävikin liikevaihdoksi
Ravintolasektorin ruokahävikin syynä on usein ruuan menekin ennakoimisen vaikeus. Markkinoille on kuitenkin tullut uusia sovelluksia, joiden avulla ravintolat voivat kääntää ylijäämäruuan liikevaihdoksi. Yksi esimerkki on vuonna 2016 perustettu ResQ.

Rahaa roskikseen
Ylijääneen ruuan muodossa ravintoloiden jäteastioihin menee selvää rahaa raaka-aineiden tuotantokustannusten valuessa hukkaan.

 

 

 

 

 

 

 

XX

X

Päivitetty 01.09.2017

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake