Vuoden Tarjoilija 2025 ja Vuoden Kokki 2025 -semifinaalit kisattiin 27.5. Turussa. Finaaleihin ylsi molemmissa sarjoissa kuusi eniten pisteitä saanutta. Finaalit käydään lokakuussa Helsingissä Viini & Ruoka -tapahtumassa.


Kuva: Santeri Stenvall

Vuoden tarjoilija -finalistit

• Leeni Hyvärinen, Consulting general manager
• Kelvin Tse, tarjoilija, Ravintola Vinkkeli
• Sallamari Pietilä, ravintolapäällikkö, Vintero
• Katrina Laitinen, sommelier, ravintoloitsija, Basbas Kulma Oy
• Emilia Salminen, tarjoilija, ravintola Pöllöwaari
• Alma Syrjänen, vuoropäällikkö, Bon Group Oy

Vuoden kokki -finalistit

• Piero Silvani, keittiömestari, Olo Creative Catering
• Tobias Malm, keittiömestari, Restaurant Hejm
• Zhao ”Gordon” Wen Yam, head chef, Restaurant Grön
• Otto Hietamies, vuoropäällikkö, Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen
• Ville Neulanen, vuoromestari, Palace
• Benjam Papp, vuoromestari, Ravintola Demo


Kilpailujen voittajat saavat 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten. Vuoden Tarjoilijan palkitsee MaRa ja Vuoden Kokin Suomen Messusäätiö. Apurahan lisäksi voittajia odottaa edustustehtävät ja yhteistyö alan toimijoiden kanssa.