Kilpailut pidetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä 4.-6.4.2019. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisia ravintola-alan huippuosaajia sekä suomalaista juoma- ja ruokakulttuuria. Pääpalkinto kummassakin kilpailussa on 10 000 euron apuraha oman ammattitaidon kehittämistä varten. Vuoden Tarjoilijan apurahan myöntää MaRan hallinnoima Henrik Bitten rahasto.  Vuoden Kokki 2019 -kilpailun päätuomarina toimii Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija Henry Tikkanen. Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailun päätuomarina toimii Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija Petra Granqvist. Kilpailujohtajina toimivat Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen. Lue lisää kilpailujen järjestelyistä vastaavan ELO-säätiön verkkosivuilta.   Kuva: ELO-säätiö