Finaalissa kaikki kilpailijat valmistivat vegaanisen lautasannoksen sekä vadille koottavan näyttävän liha-annoksen, jonka pääraaka-aineet olivat Bressen kana ja äyriäiset. Vottosen vegaaniannoksen pääraaka-aineet olivat maa-artisokka, sipuli ja omena. Vottosen assistenttina toimi Miikka Manninen ja valmentajana viime kilpailussa neljänneksi sijoittunut Matti Jämsén. Bocuse d’Or -kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut kilpailussa mukana 12 kertaa. Matti Jämsénin neljäs sija kaudella 2013-2015 on Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus.   Kuva: Kaapo Kamu / ELO-säätiö   Suomi vakiinnuttanut paikkansa huipulla Vottosen kuudes sija Bocuse d’Orissa on hieno jatkumo Suomen viimeaikaiselle menestykselle kansainvälisissä kokki- ja ravintopalvelukilpailuissa. Suomen kokkimaajoukkue voitti hopeaa ja catering-sarjassa kisannut Fazer Culinary Team Finland kultaa Saksan Erfurtissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa viime syyskuussa. Nuoret ravintola-alan osaajat korjasivat puolestaan hienon potin ammattitaidon EM-kilpailuista joulukuussa. Johan Kurkela voittien kokkien sarjan ja tarjoilija Eveliina Paananen ylsi sarjassansa hienosti toiselle sijalle. Kurkela oli voittamassa myös nuorten kokkien pohjoismaista hopeaa viime keväänä Islannissa.  Lisätietoa: ELO-säätiö