Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vuoden kokki on Heikki Liekola ja tarjoilija Toni Yksjärvi

21.03.2014


Vuoden Kokiksi 2014 on valittu Heikki Liekola (Grotesk Meat Bar, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilijaksi 2014 Toni Yksjärvi (Gastrobar Emo, Helsinki).

Mitali ei ole Liekolla ensimmäinen. Vuoden Kokki oli mukana Suomen joukkueessa Pohjoismaisissa oppilaskilpailuissa 2004. Silloin Suomen joukkue voitti kisoissa pronssia.

Tiukka kisa käytiin Messukeskuksessa torstai-iltana 20.3.

Kokkien kakkoseksi sijoittui Ismo Sipeläinen (ravintola G.W. Sundmans, Helsinki) ja kolmannelle sijalle Toni Kostian (ravintola G.W. Sundmans, Helsinki).

Tarjoilijoiden kilpailussa toiseksi tuli Kata Shecter (Musta Lammas, Kuopio) ja kolmanneksi Tanja Pöyhönen (Pöllöwaari, Jyväskylä).

Vuoden Kokki -finaalissa testattiin kilpailijoiden kyky valmistaa lyhyessä ajassa ja yllättävistä raaka-aineista toimiva ja maukas kokonaisuus.

”Finalistit onnistuivat kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja erot heidän välillään olivat pieniä. Kilpailijoiden keittiötyöskentely oli myös korkeatasoista”, kertoo kilpailun päätuomari Filip Langhoff, joka johti kansainvälistä raatia.

Myös Vuoden Tarjoilija -kilpailun finaalissa kilpailijoiden tasoerot olivat pienet. Tehtävänä oli tarjoilun lisäksi valita Vuoden Kokki -kilpailijan suunnittelemaan menuun sopivat viinit ja juustot, valmistaa ja tarjoilla tilatut kahvit sekä esitellä ja tarjoilla avec-juomat.

”Tunnelma oli tällä kertaa tärkeämpi kuin tekninen osaaminen. Erityishuomiota kiinnitimme siihen, miten finalistit huolehtivat asiakkaiden viihtyvyydestä”, kertoo kilpailun päätuomari Janne Marin.


Finaalitunnelmia voit seurata Vuoden Kokin Facebook-sivuilla tai #vuodenkokki
ja Vuoden Tarjoilijan Facebook-sivulta tai #vuodentarjoilija

Kuvia kilpailuista: täältä.

Lisätietoja ELO-säätiöstä: Tiedottaja Milla Visuri, milla.visuri(at)elo-saatio.fi, puh. 040 1245 161


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake