Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini

Vitriini on arvostettu matkailu- ja ravintola-alan ammattilehti, joka on suunnattu yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo matkailu- ja ravintola-alasta bisneksenä. Kirjaudu jäsentunnuksilla ja siirry Vitriinin näköislehteen kantta klikkaamalla.

 

Hyppäyksen hetki

Sappee on kehittynyt 23 vuodessa pienestä hiihtokeskuksesta ympärivuotiseksi matkailualueeksi. Veturiyritys Deltarecin visiona on kasvattaa Sappeesta vielä massoja liikuttava matkailualue.

Nousu seuraavaan kokoluokkaan vaatii hyppäysinvestoinnin, jollaiseen matkailualalla ei tunnu löytyvän rahoitusta. Jos matkakeskuksiemme halutaan olevan kilpailukykyisiä tulevaisuudessa, rahoitusongelmat on raivattava tieltä, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

 

Johtajan on oltava somessa ja annettava paljon palautetta

HYY Yhtymän henkilöstö- ja viestintäjohtaja Lea Jokio-Suramon mukaanperinteisten johtamistehtävien lisäksi sosiaalisen median seuraaminen on tärkeä osa johtajan arkipäivää. Nuorempien työntekijäsukupolvien myötä myös palautteen antaminen ja keskusteleva johtaminen ovat tulleet entistä tärkeämmiksi johtajan työssä.

 

Työ asuu palvelualoilla

Toisin kuin perinteisessä valmistavassa teollisuudessa, palvelualoilla työvoimakustannusten alentamisella olisi kilpailukykyyn ratkaiseva merkitys. Matkailu- ja ravintola-alalla riittää töitä, mutta vanhat rakenteet jättävät alan kasvun todellisen potentiaalin alapuolelle. Nykyisellä työn hinnalla kaikki päivät ei ole kaupallisesti mahdollisia.

 

 

Päivitetty 02.11.2015

Yhteistyökumppanit