Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini

Vitriini on arvostettu matkailu- ja ravintola-alan ammattilehti, joka on suunnattu yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo matkailu- ja ravintola-alasta bisneksenä. 

Vitriini 2/17:

 

Pääkirjoitus: Ajavatko hallitus ja eduskunta alkoholilain uudistuksessa kaksilla rattailla?

 

 

 

 

Miten käy menestystarinan?

Kalasataman rakentamissuunnitelma uhkaa yhä Flow Festivalin tulevaisuutta Suvilahdessa. Flow’n toimitusjohtajan Suvi Kallion mukaan niin ei tarvitsisi olla, jos alueesta kehitettäisiin vetovoimainen kaupunkikulttuurin keskus, johon tapahtumille jäisi tilaa.

 

 

 

 

Suomun hiihtokeskuksesta Suomen Alaska

Suomutunturin uutta yrittäjää kohtasi katastrofi juuri, kun kaikki oli hyvässä vedossa.

 

 

 

Miksi kiinalaisten ajokortit eivät kelpaa Suomessa?

Kiinalaiset matkailijat yllättyvät, kun heidän ajokorttinsa ei kelpaa Suomessa. Ajo-oikeutta koskevia säännöksiä tulisi kiireesti uudistaa.

 

 

 

MaRa esittää tarkennuksia alkoholilakiin

Alkoholilakiesityksessä oli ravintola-alan kannalta useita ongelmakohtia. MaRa keskittyy edunvalvonnassa niiden torjumiseen mutta ehdottaa lakiin myös tarkennuksia.

 

 

 

 

Koulutusta irtisanotuille

Työnantajalla on velvollisuus tarjota irtisanotuille koulutusta. MaRa tarjoaa tiettävästi ensimmäisenä työnantajaliittona jäsenyrityksilleen palvelua koulutusvelvollisuuden täyttämiseksi.

 

 

 

 

Kasvu-uralla ollaan

Vuoden 2016 talouskasvu perustui lähinnä kotimaiseen kysyntään. Kasvun lähteinä toimivat erityisesti yksityinen kulutus ja rakennusinvestoinnit. Kuluvana vuonna inflaation kiihtyminen vaimentaa ostovoiman kasvua.

 

 

 

Päivitetty 24.03.2017

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake