Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini

Vitriini on arvostettu matkailu- ja ravintola-alan ammattilehti, joka on suunnattu yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo matkailu- ja ravintola-alasta bisneksenä. 

Vitriini 7/16:

 

Entä jos ottaisit oppisopimusopiskelijan?

Moni matkailu- ja ravintola-alalla miettii, mistä saada tulevaisuuden osaavat työntekijät yritykseensä. Yhtenä ratkaisuna kannattaa harkita oppisopimuskoulutusta, joka tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada sitoutunut ja pitkäaikainen työntekijä.

 

Rukan Salonki on villiruoan koti

Neljänä vuonna peräkkäin Suomen parhaaksi hiihtochaletiksi valittu kuusamolainen matkakohde erottautuu muista paikallisella villiruoalla, monipuolisella saunakokemuksella ja korkeatasoisella mökkikylällä.

 


 

Unohtuiko alkoholilaista kulutuksen ohjaaminen ravintoloihin?

Hallituksen esitys uudeksi alkoholilaiksi keventää ravintoloiden hallinnollista taakkaa mutta sallii luvattoman anniskelun ja vaatii kahta järjestyksenvalvojaa ravintoloihin, jotka ovat anniskelevat kello 1.30:n jälkeen. Lakiesitys heikentäisi toteutuessaan anniskelun asemaa.Ravintolaruokailun trenditutkimus: Asiakas haluaa helppoa ja nopeaa

Ravintolassa säännöllisesti käyvien osuus kasvaa edelleen. Ilta- ja vapaa-ajan aterioiden osuus kasvaa, ja nyt kaivataan helpompaa ja nopeampaa ravintolassa käyntiä.

 

 

 

Kunniakrouvari Katriina Pilppula on kasvuyrittäjän perikuva

MaRan kunniakrouvariksi marraskuussa nimitetty jyväskyläläisyrittäjä kuuluu korkeatasoisten boutique-hotellien ja fine dining -ravintoloiden suunnannäyttäjiin. Vakavasta sairastumisesta toivuttuaan Pilppula on palannut takaisin Yöpuu Yhtiöiden päivittäiseen toimintaan.

 

 

Kunniakrouvari Jari Laine on pitkän linjan hotellijohtaja

Maran kunniakrouvariksi marraskuussa nimitetty Restelin operatiivinen johtaja on työskennellyt matkailualalla viidellä vuosikymmenellä. Hän on avannut ja kehittänyt lukuisia hotelleja ja ravintoloita. Saavutusten sijaan Laineen katse on tiukasti tulevaisuudessa.

 

 

Päätoimittajalta: Alkoholilainsäädännössä on turvattava tasapuolinen kilpailu

Anniskelun hintakilpailukyky ja verotulojen turvaaminen pidemmällä aikavälillä edellyttävät anniskelun arvonlisäveron alentamista 14 prosenttiin.

 

 

Päivitetty 12.01.2017

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake