Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vastuullisuus puhutti Ruoka-aika! -viikoilla

26.11.2012


Ruoka-aika! -tapahtumaviikoilla 12.11. – 23.11. oppilasryhmillä ja muilla ruuasta kiinnostuneilla oli mahdollisuus tutustua ruokaketjun vastuullisuuteen, ruokakulttuuriin sekä ruoka-alan ammatteihin Helsingissä, Teurastamon Tukkuhallissa. Tapahtumaviikot järjestettiin tänä vuonna ensi kertaa.

- Viikot koostuivat kaikille avoimesta perusnäyttelystä sekä koululaisryhmille suunnatuista työpajoista. Olemme saaneet oikein hyvän vastaanoton ja kävijöitä on riittänyt, sanoo tapahtuman koordinaattori, Ruokatiedon Minttu Virkki.

MaRa osallistui yhteistyökumppanina tapahtuman suunnitteluun ja näyttelyyn. Tapahtumaviikkojen ajaksi avautui muun muassa ruoka-alan ammatteja esittelevä videoteatteri.

Ravintola-alan ammatit esillä työpajoissa

Koululaisryhmille järjestettiin päivittäin toiminnallisia työpajoja. Työpajoissa omasta työstään sekä monivaiheisista urapoluistaan ravintola-alalla kertoivat Share Cateringin yrittäjä ja kokki Peter Walch ja ravintola Graniittilinnan keittiömestari Marko Helenius.

Molemmat painottivat, että ravintola-alalla menestyäkseen pitää olla valmis tekemään paljon töitä. Toisaalta työ on hyvin palkitsevaa ja alan koulutus avaa monenlaisia uramahdollisuuksia. 

- Yksi tärkeimmistä ravintola-alalla työtä tekevän ominaisuuksista on positiivinen asenne, ja ihmisten kanssa pitää tulla hyvin toimeen, kiteytti Helenius.

 

Share Cateringin Peter Walch opettaa riihimäkeläisen Pohjolanrinteen koulun 9-luokkalaisille sushin valmistusta. Lähde: Ruokatieto.

Marko Helenius ravintola Graniittilinnasta (vas.) tenttaa Kalatukun Matti Karvosen kanssa kalalajeja helsinkiläisen Taivallahden peruskoulun 7. luokan oppilailta. Lähde: MaRa.

Ensi vuonna uudelleen

Ruoka-aika! -viikot olivat osa koululaisille suunnattua Ruokavisa-oppimiskilpailuhanketta, josta vastaavat Ruokatieto Yhdistys ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Kotitalousopettajien liitto. Ruokavisa, kuten tapahtumaviikotkin, käynnistyi tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla.

- Oppimiskilpailu on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tapahtumaviikot järjestetään Helsingissä myös ensi vuonna, jolloin teemoina ovat ruoka-alan ammattien ohella työhyvinvointi ja tuoteturvallisuus, Virkki kertoo.


Lisätietoja Ruoka-aika! -tapahtumaviikoista


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake