Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Uudenmaan ELY-keskuksen päivitetty linjaus ulkomaisen työvoiman käytön edellytyksistä

06.08.2015

Ulkomaalaisen työntekijän oleskelulupajärjestelmän tarkoituksena on tukea työvoiman saatavuutta suunnitelmallisesti, nopeasti ja joustavasti ottaen huomioon työnantajien ja ulkomaalaisten työntekijöiden oikeusturva sekä työmarkkinoilla jo olevan työvoiman mahdollisuus työllistyä. Alueellisen linjauksen tarkoituksena on ohjata työntekijän oleskeluluvan käsittelijöitä huomioimaan alueellisten työmarkkinoiden erityispiirteet. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päivitetty työlupalinjaus on tullut voimaan 1.7.2015.

Linjauksessa ELY -keskus on katsonut, että eräillä ammattialoilla työvoiman saatavuus Uudellamaalla on vaikeutunut. Ulkomaalaisen työntekijän oleskelulupahakemusta käsiteltäessä voidaan siten pitää oletuksena, ettei työvoimaa ole saatavissa, ellei tapauskohtaisesti katsoen ole selvää, että työvoimaa on saatavissa. Linjauksen piiriin kuuluvana ammattialana on mainittu ravintola- ja suurtaloustyöntekijät pois lukien tarjoilijat, pizzeria- ja kebabkokit sekä muut pikaruokalatyöntekijät.

Ravintola- ja suurtaloustyöntekijöiden edellytetään olevan ammattitaitoisia omalla alallaan. Ammattitaidon voi osoittaa hankkimallaan koulutuksella tai työkokemuksella. Työnantajan tulee sitoutua tarjoamaan työtä alan yleisen käytännön mukaisesti vähintään 90 tuntia kolmen viikon jaksossa. Työsopimuksen on oltava toistaiseksi voimassa oleva. Lisäksi työssä tulee noudattaa sovellettavaa työehtosopimusta.

Alueellinen työlupalinjaus on voimassa toistaiseksi. Linjaus päivitetään tarpeen mukaan, kuitenkin vähintään vuoden välein.

Lisätietoja ulkomaalaisen työntekijän palkkaamisesta löydät jäsensivuilta (edellyttää kirjautumista).


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake