Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Saara Alander on Vuoden Tarjoilija 2015

30.03.2015

Tarjoilun ja kokkailun suomenmestaruuskilpaillut käytiin Messukeskuksen Kevätmessuilla 26.-27.3. Vuoden Tarjoilijaksi 2015 kruunattiin Saara Alander, joka työskentelee tarjoilijana Lahdessa Roux-ravintolassa. Vuoden Kokki 2015 on Ismo Sipeläinen ravintola G.W. Sundsmansista Helsingistä.

Saara Alander kilpailemassa Helsingin Messukeskuksessa. Kuva:Elo-säätiö. 

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki ovat alojensa suomenmestaruuskilpailut. Kovatasoisessa kilpailussa kokkien parhaaksi vuonna 2015 valikoitui Ismo Sipeläinen (G.W. Sundmans, Helsinki), toiseksi sijoittui Mikko Kaukonen (ravintola OLO, Helsinki) ja kolmannelle sijalle tuli Ville Leminen (Smör, Turku).

Suomen parhaimmat tarjoilijat puolestaan ovat voittajaksi kruunattu Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti), toiseksi sijoittunut Taneli Lehtonen (Boulevard Social, Helsinki) sekä kolmanneksi sijoittunut Katriina Laitinen (Demo, Helsinki).

Heittäytyminen ratkaisi tarjoilijoiden taiston

Vuoden Tarjoilija -kilpailijoiden tasoerot olivat pienet ja kokonaisuus hyvin tasainen. Tuomarityöskentelyssä kiinnitettiin tänä vuonna huomiota erityisesti asiakaspalvelun laatuun, luonnollisuuteen ja heittäytymiskykyyn.

– Saara Alander erottautui finaalissa selkeästi läsnäolevalla ja sydämellisellä palvelulla. Valovoimainen ja heittäytyvä asenne ratkaisi tänä vuonna lopulta koko kilpailun, summaa Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Janne Marin.

Palkinnoksi Alander pääsee Espanjaan suuntautuvalle viinimatkalle ja hän saa 5 000 euron ja 2 500 euron apurahat.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ja Vitriini-lehti ovat kilpailun yhteistyökumppaneita.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake