Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Pohjoismaiset kokki- ja tarjoilijaopiskelijat mittelevät Helsinki WDC 2012:n hengessä

11.04.2012


Helsingissä kilpaillaan 20–21.4.2012 kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden pohjoismaisesta mestaruudesta World Design Capital juhlavuoden hengessä.  10 nuoren kokki- ja tarjoilijaopiskelijan kisanäyttämönä toimii Ravintolakoulu Perho.

1980-luvulta lähtien järjestettyjen kilpailujen tavoitteena on tuoda esiin pohjoismaista osaamista ja ammattitaitoa ja nostaa ravintola-alan arvostusta. Kilpailijat ovat tulevia alan huippuammattilaisia.

Kilpailuihin osallistuu kaksihenkiset kokki- ja tarjoilijajoukkueet kaikista viidestä Pohjoismaasta. Yläikäraja on 23 vuotta. Kukin osanottajamaa valitsee kisajoukkueensa kansallisissa mestaruuskilpailuissa. Suomea kisoissa edustavat tänä vuonna kokkiopiskelijat Emilia Ketonen ja Eero Poutanen Savon ammatti- ja aikuisopistosta valmentajanaan Pasi Taskinen sekä tarjoilijaopiskelijat Laura Nissinen ja Aapeli Juote Ravintolakoulu Perhosta valmentajanaan Mikko Levoska.

Kokkikilpailijat valmistavat kumpanakin kilpailupäivänä aterian. Perjantain aterian valmistusmenetelmä kerrotaan etukäteen, mutta lauantain neljän ruokalajin aterian raaka-aineet tulevat kilpailijoille yllätyksenä. Tarjoilijakilpailijat kattavat annetun teeman mukaisen illallispöydän, tunnistavat viinejä, valmistavat kansainvälisiä juomasekoituksia, taittelevat lautasliinoja, tarjoilevat juustoja, transeeraavat ja tunnistavat alkoholijuomia. Kaikki kilpailijat osallistuvat myös matematiikan kokeeseen. Kaksipäiväinen kilpailu huipentuu lauantaina kokkikilpailijoiden valmistamaan ja opiskelijoiden yhdessä suunnittelemaan ateriaan, jonka tarjoilijakilpailijat tarjoilevat asiakkaille.

Oppilaskilpailuiden järjestämisestä vastaavat Pohjoismaiset hotelli- ja ravintola-alan työnantajajärjestöt. Kilpailut pidetään vuorovuosin eri Pohjoismaissa. Tänä vuonna vastuullisena järjestäjätahona toimii Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.

Vuonna 1935 perustettu Ravintolakoulu Perho – Helsinki Culinary School Perho on Suomen vanhin hotelli- ja ravintola-alan ammatillinen oppilaitos. Ravintola Perho on opiskelijoiden ensimmäinen työssäoppimispaikka. Ravintolan yhteydessä toimii pienpanimo. Ravintolakoulun ylläpitäjä on Haaga Instituutti –säätiö, ja Ravintolakoulu on osa Haaga Yhtymää.

Lisätietoja Pohjoismaisista oppilaskilpailuista

Lisätiedot: asiantuntija Hannu Hakala, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa
puh. +358 50 60673, hannu.hakala(at)mara.fi


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake