Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Norovirus vaarana: Evira muistuttaa hygieniasta

03.04.2014


Viime aikoina on Eviran mukaan esiintynyt paljon norovirustapauksia, joiden aiheuttajana on ollut infektoitunut keittiötyöntekijä. Siksi on erityisen tärkeää muistaa pitää huolta perushygieniasta. Jos itsellä tai perheenjäsenellä on ollut vatsatautia, elintarvikkeita ei saa käsitellä.

Virus voi tarttua vielä taudin oireiden parannuttuakin, joten elintarvikkeita käsittelevä työntekijä pitää mahdollisuuksien mukaan siirtää toisiin työtehtäviin muutamaksi päiväksi sairauden päätyttyä. Käsienpesussa on oltava tavallistakin huolellisempi ainakin viikon paranemisen jälkeen.

Ravintolassa on muistettava puhdistaa tiheään kaikkia pintoja, joihin kosketaan käsin. Virusten parhaita lymyilypaikkoja ovat ovenkahvat ja muut tarttumapinnat.

Työntekijöille on syytä muistuttaa, että virus voi tarttua myös terveen henkilön kautta. Siksi lasten vatsataudeista pitäisi ilmoittaa työpaikalla. Jos siivouksen hoitaa ulkopuolinen siivousfirma, sen kanssa on hyvä kerrata säännöt siitä miten elintarvikehuoneistossa toimitaan.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake