Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Ajankohtaista

10.02.2016 I JÄSENUUTISET
Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa matkailu- ja ravintola-alan työnantajat tarjoamaan kesätöitä

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa matkailu- ja ravintola-alan työnantajat tarjoamaan nuorille laadukkaampia kesätöitä ja kehittämään omia kesätyöprosessejaan. MaRan jäsenet hyötyvät kampanjan alennetuista osallistumismaksuista: alle 10 hengen yritykset 20 € + alv ja suuremmille yrityksille 200 € + alv. (norm. 400 € + alv.)

Lue lisää
05.02.2016 I JÄSENUUTISET
Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan palkankorotukset voimaan 1.3.2016

Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen, meneillään olevan työehtosopimuskauden viimeinen palkankorotus tulee voimaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualalla 1.3.2016.

Lue lisää
04.02.2016 I SÄÄNTELY KEVYEMMÄKSI
Hotellikontrolli on jäänne menneisyydestä

Hotelleja koskeva matkustajailmoituksiin liittyvä sääntely on aikansa elänyt ja estää hotelleja kehittämästä asiakaspalveluaan. Hotellikontrollia pitäisi purkaa keventämällä hotellin ja matkustajan velvoitteita sekä mahdollistamalla matkustajailmoituksen tekeminen sähköisesti. Myös ulkomaalaisten matkustajien henkilöllisyyden varmistamisesta tulee luopua.

Lue lisää
04.02.2016 I TIEDOTE
Suomalaiset ostavat alkoholia Virosta entiseen malliin, laskua vain isoissa lasteissa

Valvonnan tiukentuminen ja alkoholiveron pysyminen ennallaan ovat hillinneet suomalaisten Virosta tekemiä alkoholiostoja. Vaikka neljä viidestä matkustajasta tekee alkoholiostoksia käydessään Virossa, jättikokoisten lastien hamstraus on vähenemään päin, ilmenee Suomalaisten alkoholiostot Virosta 2015 -tutkimuksesta.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit