Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Evira varoittaa medium-jauhelihapihveistä

13.12.2013


Mediumiksi kypsennettyjä jauhelihapihvejä on viime aikoina ilmestynyt joidenkin ravintoloiden ruokalistoille. Evira tähdentää, että jauhelihassa, jota ei ole kypsennetty riittävästi, on runsaasti erilaisia mikrobeita. Medium-jauhelihapihveihin sisältyy erityisesti EHEC-tartunnan riski. Siksi kaikki jauhelihasta valmistetut tuotteet olisi aina kuumennettava riittävästi (kauttaaltaan vähintään 70 asteeseen).

Myös raa’an punajuuren aiheuttamat ruokamyrkytykset ovat lisääntyneet. Punajuuri on turvallisinta käyttää kypsennettynä. Jos sitä tarjotaan raakana, esimerkiksi raasteena, ruoka kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua, jotta mikrobit eivät ehdi lisääntyä. Sama koskee muutakin raaoista kasviksista valmistettua ruokaa.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake